POLITIKA PRIVATNOSTI I UPOTREBE SAJTA

Naša politika privatnosti: Opšte odredbe

Veb sajt www.hipno-psihocentar.rs je u vlasništvu “Hipo-Psiho Centra“ čiji osnivač je dr Radivoje Delić, psihoterapeut i klinički hipnoterapeut. Sedište Centra je u ulici Simićeva 16, 11000 Beograd, Senjak.

Korišćenjem ovog sajta, slažete se sa našim Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti. Pažljivo ih pročitajte, jer sajt koristite na sopstveni rizik. Ukoliko se ne slažete sa našim uslovima ili niste punoletni, molimo Vas da odustanete od pristupa ovom sajtu.

Ne prihvatamo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzrokovanu korisnicima ili trećim licima koja je posledica neinformisanosti o našim Uslovima korišćenja ovog sajta i njihovim izmena.

Uslovi i odredbe date na ovoj stranici podložne su promenama u bilo kom trenutku. Zadržavamo pravo da objavimo izmene ovog teksta, u celosti ili delimično, kada to bude potrebno. Ovim odredbama posebno su defhinisana pravila pri kupovini i naša politika privatnosti.

Zaštita intelektualne svojine

Svi unikatni i optimizovani sadržaji (slike, tekstovi, dizajn, grafika, zaštitni znakovi, servisne oznake) i slično, u vlasništvu su Hipo-Psiho Centra i podležu zakonskoj zaštiti intelektualne svojine. Sadržaj naših web stranica možete koristiti samo u skladu sa zakonom i ovim uslovima upotrebe.

Komunikacija

Svaka komunikacija ostvarena putem našeg „kontakta“, komentara na blogu, prijave na bilten, telefona ili e-pošte, ne spada u poverljive podatke i podleže pregledu i distribuciji od strane trećih strana.

Ne stojimo iza neprimerenih sadržaja i komentara korisnika na blogu ili poslatih e-poštom. Vi prihvatate da nećete komunicirati sa našim sajtom na neprimeren ili protivzakonit način, ili ga iskoristiti u zlonamerne, klevetničke, lažne, opscene, uvredljive i druge štetne svrhe.

Korisnicima naših web stranica nije dozvoljeno:

  • objave i razmena sadržaja koji krše domaće i/ili međunarodne zakone i ljudska prava, kao i sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički, šovinistički i štetan na bilo koji drugi način,
  • objavljivanje, slanje i razmena neproverenih ili lažnih informacija čije bi korišćenje moglo naneti štetu drugim korisnicima,
  • lažno predstavljanje, ili predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica,
  • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja zaštićenih autorskim pravom, kao i slanje neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog traženja i pristanka, ili obmanjivanjem,
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca sajta,
  • neovlašćeno korišćenje našeg sajta za bilo kakvo oglašavanje ili promociju.

Zadržavamo pravo da ukinemo pristup korisniku čije se ponašanje smatra neprihvatljivim, kao i u slučaju nepoštovanja ovih uslova korišćenja i važečih zakonskih regulativa. Za informacije kada i kako koristimo vaše podatke koje pružite u komunikacijama, pogledajte odeljak “Politika privatnosti i zaštite podataka” na ovom sajtu.

Odricanje od odgovornosti

Ovaj sajt i sadržaji na njemu služe samo u informativne svrhe i povezivanje sa Hipo-Psiho Centrom. Njihovom upotrebom prihvatate odgovornost za svaki direktni ili indirektni gubitak, štetu, posledice i ponašanje nastalo kao rezultat vaše upotrebe obog sajta.

Odričemo se odgovornosti za bilo kakve probleme nastale u interakciji sa vama, koji su rezultat ili posledica prirodnih nepogoda, tehnoloških kvarova ili grešaka u sistemu komunikacije.

Ne prihvatamo odgovornost za radnje i posledice uzrokovane vašom odlukom da bez konsultacije sa nama koristite informacije, savete ili prporuke sa ovog sajta, ili za posledice vašeg nepravilnog korišćenja podataka sa njegovih stranica.

Korišćenjem bilo koje naše web stranice Vi automatski pristajete na naše uslove njihovog korišćenja. Pre nego što na našem sajtu obavite bilo koju radnju, vi morate prihvatiti naša uslove njegove upotrebe.
Time prihvatate da sva saznanja stečena na ovom web sajtu, koristite na vlastiti rizik.

Za dodatne informacije ili pitanja u vezi pomenutih pravila, kontaktirajte nas putem e-pošte naznačene u našim kontakt informacijama. Ukoliko prekršite naše uslove korišćenja ovog  sajta, bićemo prisiljeni da vam na odgovarajući način onemogućimo korišćenje naših web stranica. To možemo uraditi u bilo kojem trenutku bez najave.

Politika privatnosti i zaštite podataka

Mi u celosti poštujemo vašu privatnost i lične podatke koje nam poveravate. Naša Politika privatnosti objašnjava kako prikupljamo, koristimo, delimo i štitimo vaše podatke koje ostavljate kada pristupate sajtu, stupate u kontakt s nama i Vaša prava u vezi sa tim. Molimo Vas da pročitate odredbe koje slede, kako bismo izbegli nesporazume.

Povremene promene i pojedine izmene ovih odredbi stupaju na snagu odmah nakon njihove objave na ovoj web stranici. Mi nemamo obavezu da vas o njima unapred obaveštavamo. Svaka upotreba ovog sajta nakon objave revidiranih pravila politike privatnosti, smatraće se kao davanje Vaše saglasnosti sa promenama koje su nastale nakon vaše zadnje posete ovom sajtu.

Vaša prava na zaštitu privatnosti

Imate pravo ažurirati ili promeniti sve podatke koje nam ostavite, opozvati vaš pristanak na njihovu upotrebu, zatražiti da potvrdimo koje podatke o vama imamo i u koje svrhe ih koristimo, ili da ih u celosti izbrišemo. Takođe, imate pravo da znate da li mi obrađujemo vaše podatke ili ih isporučujemo trećim obrađivačima i u koje svrhe. Prvi vaš zahtev za tim je besplatan, a naknadne zahteve adekvatno naplaćujemo.

Odjava od primanje e-pošte

Možete se odjaviti od primanja naše e-pošte potvrđivanjem odgovarajućeg linka i odustati od primanja bilo kakvih marketinških komunikacija ili korištenja vaših podataka u marketinške svrhe. To možete učiniti tako da nas kontaktirate putem email adrese.

Možete isključiti bilo kakvu obradu vaših ličnih podataka, ali imajte na umu da bi to moglo dovesti do gubitka pristupa našoj web stranici.  Čuvanje vaših podataka propisano je zakonom i mi moramo poštovati te zakonske obveze.

Ograničenje prava

Vaša prava su ograničena samo onoliko koliko su u suprotnosti s našim poslovnim interesima i zakonskom regulativom. Mi možemo zatražiti od vas da nam dostavite dokaze svog identiteta pre nego što pristupimo ostvarivanju nekih vaših prava na našem sajtu. Vi dobrovoljno ostavljate navedene podatke na  web stranici ili mobilnoj aplikaciji prilikom registracije na naše web stranice.

Niste dužni davati ove podatke, ali odbijanje onemogućava pristup nekim pogodnostima prilikom korišćenja sadržaja i funkcija sajta. Ukoliko nam dostavite podatke o drugim osobama ili one dostave informacije o vama, iste će biti korišćene isključivo u svrhe za koje su i dostavljene (na primer, adresa komšije kome je potrebna naša pomoć).

Pravni osnov za upotrebu ličnih podataka

Određene informacije o vama prikupljamo kada posetite naš sajt ili komunicirate s nama. Prihvatanjem ove Politike privatnosti Vi pristajete na njihovo prikupljanje, zakonsku upotrebu, obradu i deljenje trećim stranama prema našoj poslovnoj politici. Pravni osnov za prikupljanje i obradu podataka o ličnosti predstavlja vaš pristanak koji dajete prilikom zasnivanja ugovornog odnosa sa nama samim čino upotrebe našeg sajta, a sve u skladu sa važećim zakonodavstvom Republike Srbije.

Vaše lične podatke možemo vam zatražiti:

  • Prilikom uspostavljanja komunikacije sa nama;
  • Ako učestvujete u nagradnim igrama, anketama, istraživanjima, i slično, koje pokrenemo na našem sajtu.

Prikupljamo samo one podatle o Vama koji su neophodni za vođenje evidencije o uspostavljenim kontaktima i razlozima kontakta. Ti podaci se strogo čuvaju sve dok izričito ne zatraži njihovo brisanje.

Tipovi informacija koje se najčešće prikupljaju

  1. Lični podaci koje koristimo za vašu identifikaciju: ime i prezime, poštanska adresa, adresa e-pošte, telefonski broj.
    2. Demografski podaci: starosna dob (datum rođenja), pol, datum i mesto rođenja, i slično.
    3. Podaci o firmi (ako se radi o firmi)
    4. Izvedeni podaci. To su podaci koje server automatski prikuplja o Vama kada pristupite našem web mestu: vaša IP adresa, vrste pregledača, datumi i vreme kada pristupate web stranicama koje pregledate.
    5. Financijski podaci su povezani s vašim načinom plaćanja, poput podataka o kreditnoj kartici ili bankovnom prenosu. Čuvamo veoma ograničeni broj informacija financijske prirode i strogo ih štitimo.

Najčešći načini prikupljanja informacija su putem:

  • kolačića (cookies),
  • Google Analytics servisa,
  • reklamnog potencijala Facebook-a i
  • potencijala Google Adwords-a.

Politika privatnosti: Upotreba kolačića (cookies) na ovom sajtu

Kolačići  na sajtu vam omogućavaju da sajt na kvalitetniji način koristite. Na osnovu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, dužni smo da obezbedimo Vaš pristanak za kreiranje, slanje i upotrebu „kolačića“.

Šta su kolačići sajta i kako funkcionišu?

„Kolačići“ su mali tekstualni fajlovi sa podacima koje posećena web strana preko svog servera šalje na računar. Svrha kolačića je efikasnije poslovanja, bolja kominikacija sa korisnicima, personalizovanje korisničkog iskustvo i čuvanje prikupljenih podataka u skladu sa tim.

Kolačiće možemo koristiti za autentifikaciju vašeg identiteta, kako bismo utvrdili jeste li prijavljeni na našu web stranicu, zatim za personalizaciju, sigurnost, ciljano oglašavanje i analizu učinka naše web stranice.

Neki kolačići čuvaju vaša podešavanja i tako olakšavaju svaki sledeći pristup web stranici koja ih je ostavila na vašem IT uređaju. Informacije koje kolačići čuvaju nisu vidljive, ali u podešavanima pregledača možete uvek proveriti koje kolačiće trenutno imate na računaru.

Podešavanje pregledača weba

Gotovo svaki pregledač (web čitač, browser) se može podesiti da ne prihvata internetske kolačiće. U tim slučajevima posetioci imaju mogućnost da pregledaju web stranice sajta, ali ne mogu da upotrebe korisnički nalog, ili da naprave porudžbinu. Blokiranje kolačića ne ometa pregledanje sajta, ali nestaju neke funkcionalnosti kao što su mogućnosti pretrage, poručivanja robe i slično.

Pristanak na primenu kolačića

Poštujući vašu privatnost ovaj sajt koristi određene tipove kolačića isključivo za:

  • bolju funkcionalnost ove web stranice,
  • poboljšanje Vašeg korisničkog doživljaja,
  • integraciju sa društvenim mrežama i
  • prikaz ciljanih reklamnih sadržaja.

Najviše koristimo kolačiće kojima dodajete neki proizvod u korpu i koji se čuva 365 dana, i one koji vam omogućavaju da vidite koje proizvode ste prethodno pogledali, a koji se takođe, mogu čuvati 365 dana.

Nastavkom upotrebe sajta Vi definitivno prihvatate prisustvo kolačiće i njihovu ulogu. Zakon dozvoljava da na vašem uređaju čuvamo kolačiće neophodne za pravilan i efikasan rad ovog sajta. Za upotrebu kolačića koji prikupljaju personalne podatke, potrebna je vaša saglasnost.

Kakvu korist Vi imate od kolačića?

Pre svega, bolje korisničko iskustvo prilikom pregledanja sadržaja na našem sajtu. Kako bismo to postigli, moramo sajt kontinuirano unapređivati i prilagođavati vašim potrebama. U tome nam mnogo pomažu kolačići (cookies). Svaka prvi put posećena stranica sajta šalje svoje „cookie“ na vaš računar na kome se stranica pregleda kako bismo došli do neophodnih informacija.

Kolačići čuvaju informacije koje ste ostavili, pa ih ne morate uvek nanovo unositi kad se vraćate na isti sajt. Sadržaj koji ponovo pregledate već je, uz pomoć kolačića, prilagođen vašim postavkama i personalnom profilu.

Kontrola kolačića i upravljnje njima

Pri prvom pristupu nekoj stranici našeg sajta, dobijate obaveštenje o kolačićima i mogućnost da ih delimično ili u celini prihvatite ili odbijete. Većina čitača weba prihvata kolačiće po zadanim postavkama. Prihvaćene kolačiće možete brisati u podešavanjima svog pregledača. Ne preterujte sa odbijanjem svih kolačića.

Onemogućavanje nekih od njih može umanjiti efikasnost korišćenja sajta. Detaljnije informacije o tome možete pronaći na web stranici pod nazivom: Šta su kolačići sajta? Korišćenjem naših web stranica bez onemogućavanja instalacije kolačića, vi zapravo pristajete na njihovu upotrebu u skladu sa ovim uslovima.

Softveri i servisi od strane trećih lica

Za poslove objavljivanja oglasa na sajtu, nadzor marketinških kampanja i upravljanje sličnim inicijativama, možemo da koristimo i softvere treće strane. Ovi softveri mogu koristiti tehnologiju nad kojom nemamo kontrolu. Na vama je da ih blokirate ukoliko to želite.

Analitika web stranica

Možemo se služiti analitikom trećih strana, kao što je Google Analytics, koje koriste kolačiće i druge tehnologije za praćenje i analizu saobraćaja, popularnosti sadržaja i bolje razumevanje ponašanja posetilaca. Mi ne prenosimo vaše lične podatke ovim stranama, ali vaš pristup našoj web stranici često zavisi od vašeg pristanka na upotrebu vaših podataka od strane ovih nezavisnih analitičkih firmi.

Ovaj sajt koristi Google Analytics servis za analizu podataka na našim web stranicama. To nam znatno pomaže da unapredimo Vaše iskustvo sa našim sajtom. Ovaj servis koristi kolačiće koji sadrže informacije o vašoj poseti našem sajtu, trajanje posete, tip pretraživača i tako dalje. Pregledate politiku privatnosti tih servisa i kontaktirajte ih ukoliko imate pitanja. Ako ne želite da se informacije o vama prikupljaju na ovaj način, možete upotrebiti alat za isključivanje kao što su Network Advertising Initiative ili Digital Advertising Alliance.

Facebook i Google Adwords

Moguće je da u nekom periodu koristimo reklamni potencijal Facebook-a, odnosno njegove piksele koji se dodaju na stranice sajta što omogućava slanje podataka Facebook-u o aktivnostima posetilaca na sajtu. Pomoću instaliranih piksela, Facebook kreira publiku koja će te stranice posećivati i vršiti konverzaciju. U svakom slučaju, važno je da znate da Facebook-u ne nudimo niti ustupamo vaše lične podatke.

Preko Google Adwords remarketinga takođe možemo kreirati ciljanu publiku koja će posećivati stranicu ili skup stranica i vršiti konverziju. Servis Google Aswords koristimo za reklamne kampanje kroz relevantne oglase ciljanoj publici. Google-u ne prenosimo nikakve lične podatke naših korisnika. Na stranici Personalizacija oglasa, možete izvršiti podešavnja prikazivanja reklamnih oglasa.

Politika privatnosti: Kako koristimo prikupljene informacije?

Vaše lične podatke i poverljive informacije možemo otkriti trećem licu samo ako je u pitanju zakonska obveza ili obezbeđivanje našeg nesmetanog poslovanja. U tom smislu, vaše podatke delimo s trećim stranama u situacijama koje uključuju stručnu administraciju našeg web mesta, administraciju vašeg računa, sklapanje ugovora, komunikaciju, primanje narudžbi, isporuku robe, zaštitu web mesta i slično.

Podatke korisnika možemo delimično otkriti i trećim stranama koje nam pomažu u raznim zadacima kao što su obrade plaćanja, usluge hostinga, dostave e-pošte, oglašavanje i korisničke usluge. Lične podatke i informacije delimo isključivo u skladu sa zakonom što uključuje deljenje informacija s drugim stranama radi sprečavanja zloupotreba, ili rešavanja prevara i kreditnih rizika.

Pravni osnov za deljenje podataka

Pravni osnov za deljenje nekih vaših podataka je svakako vaša saglasnost sa ovom Politikom privatnosti, i naše pravo na unapređivanje legitimnih poslovnih interesa. U slučaju prenosa vlasništva nad ovim sajtom, vaši podaci mogu postati imovina naslednika koga ne moraju da obvezuju naša pravila privatnosti, jer ima svoja. Mi se obavezujemo da vas o toj mogućnosti pravovremeno obavestimo.

Obrada prikupljenih ličnih podataka

Mi uglavnom ne obrađujemo vaše personalne podatke, već ih za taj posao ustupamo trećim stranama u skladu sa zakonom i pozitivnom poslovnom politikom. U nekim slučajevima biće potrebno preneti vaše podatke stručnom obrađivaču, kada mi nemamo mogućnosti za to.

Eventualno, možemo obrađivati sledeće podatke:

  1. Podatke povezane s vašim računom (vaše ime i prezime, adresa stanovanja, adresa e-pošte, podaci o plaćanju).
    2. Informacije o vašoj upotrebi naše web stranice (IP adresa, geografski podaci, koliko ste puta pristupali našoj web stranici, itd).
    3. Profilne podatke sa društvenih mreža koje koristite, vaša interesovanja, hobiji i zanimanja.
    4. Podatke koje nam pružate tokom kupovine i korištenja naših proizvoda, ili objavljujete na našoj web stranici.
    5. Vašu adresu e-pošte i podatke za kontakt koje ostavljate kada se pretplatite na našu e-poštu ili bilten.
    9. Informacije koje nam stavljate na uvid prilikom korespondencije putem e-pošte.
    10. Podatke vezane za poštovanja naših zakonskih obveza i zaštite vitalnih interesa osoba sa kojima smo u interakciji, i slično.

Lice odgovorno za obradu podataka:

Zakonski zastupnik: Dr Radivoje Delić
E-mail: dr@hipno-psihocentar.rs
Telefon: 063 22 33 63

Opoziv pristanka za obradu podataka:

Korisnik sajta ima pravo da opozove prethodno dati pristanak za obradu podataka o ličnosti. Pravna posledica opoziva je uglavnom prekid ugovornog odnosa između nas i vas kao korisnika zbog nemogućnosti održanja ugovora na snazi.

Čuvanje i zaštita ličnih podataka

Mi se obavezujemo da ćemo čuvati privatnost naših posetilaca i korisnika usluga. Prikupljamo samo osnovne podatke neophodne za naše kvalitetno poslovanje, informisanje i usluživanje korisnika u skladu sa Zakonom i dobrim poslovnim običajima. Koristimo svetski priznate sisteme kako bismo zaštitili vaše podatke i obezbedili sigurnu finansijsku transakciju.

Primjenjujemo sve opšte prihvaćene sigurnosne standarde u cilju sprečavanja gubitka ili zloupotrebe vaših ličnih podataka. Međutim, nijedna sigurnosna mera nije 100% sigurna od zloupotrebe. Stoga ne možemo garantovati stalnu i potpunu zaštitu svih poverenih podataka.

Dostupnost podataka

Svi podaci o korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci potrebni za obavljanje posla. Svi zaposleni i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Nastojimo da se vaši podaci prenose između nas u elektronskom obliku, putem šifrovane internet veze, i da se čuvaju na infrastrukturi koja je zaštićena od neovlašćenog pristupa. Uvek imate mogućnost izbora se izbrišete sa mailing liste koju koristimo za marketinške kampanje.

Zadržavanje ličnih podataka

Lične podatke zadržavamo sve dok su nam potrebni, odnosno dok izričito ne zatražite da ih izbrišemo. Podatke koje prikupljamo za određenu svrhu, ne čuvamo duže nego što traje ta svrha. Nepotrebne podatke brišemo za trajno. Vi možete zatražiti da u bilo kojem trenutku izbrišemo sve vaše podatke. Imajte na umu da ne možemo kontrolisati treće strane. Ako želite da izbrišite podatke i kod njih, morate njih kontaktirati, a mi možemo samo da vam dostavimo popis trećih strana kojima smo vaše podatke preneli.

Politika privatnosti: Zaštita dece

Ovaj web sajt nije namenjen deci mlađoj od 16 godina. Ako nemate 16 godina, nemojte pristupati ovom sajtu. Ukoliko dođete do saznanja da smo nekim slučajem prikupili podatke osoba mlađih od 16 godina, kontaktirajte nas kako bismo ih odmah izbrisali.

Završne odredbe

Prihvatanjem pravila koje sadrži naša Politika privatnosti, vi prihvatate i činjenicu da su neki vaši lični podaci dostupni putem interneta širom sveta i da ih je nemoguće 100% zaštititi od zloupotrebe od strane drugih subjekata. Mi ćemo vas odmah obavestiti o svakom riziku koji uočimo. Ukoliko imate pitanja u vezi sa ovom problematikom ili želite da povučete saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka, molimo Vas da nas kontaktirate, a mi ćemo postupiti u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Ovaj sajt se redovno održava i ažurira. Trudimo se da damo tačne, proverene i pravovremene podatke, ali ne garantujemo da su 100% svi i u svakom trenutku potpuno tačni, kompletni i ažurni. Zato naglašavamo da su sve informacije na sajtu podložne promenama u bilo kom trenutku. Zadržavamo pravo da promene objavimo na sajtu onda kada i gde to bude neophodno.

Politika privatnosti i upotrebe sajta
Hipo Psiho Centar, Beograd, Senjak

Ažurirano 14.11.2021.godine.

centar kliničke hipnoterapije i psihoterapije-logo

Organizovana pomoć stručnjaka za mentalno zdravlje: psihoterapeuta, hipnoterapeuta, psihologa i defektologa.

Adresa

Hipno-Psiho Centar,
Simićeva 16,
11000 Beograd, Senjak

Kontakt

dr@hipno-psihocentar.rs
(+381) 063 22 33 63