Psihoterapeut Beograd dr Radivoje Delic

Psihoterapija Beograd

Psihoterapija Beograd preporuka – dr Radivoje Delić psihoterapeut. Hipno-Psiho Centar, Simićeva 16, Senjak.

KONTAKT ✔ Pozovite ili pošaljite poruku!

PSIHOTERAPIJA BEOGRAD – Dr Radivoje Delić psihoterapeut.

Šta je to psihoterapija?

Psihoterapija otkriva uzroke emocionalnih poremećaja i otklanja loše emocije i pogrešne oblikw ponašanja. Cilj je oporavak narušenog mentalnog stanja, povratak zdravih emocija i funkcionalnih oblika ponašanja!

Psihoterapija je efikasan način lečenja emocionalnih poremećaja razgovorom klijenta i psihoterapeuta U velikom broju slučajeva, lečenje emocionalnih poremećaja lekovima eliminiše simptome, ali ne i uzroke poremećaja.

Izuzetak su mentalni poremećaji izazvani neurobiološkim ili biološkim procesima. U takvim slučajevima lekovi se preporučuju kao terapija izbora.  Lekove treba primeniti i u slučajevima ekstremne uznemirenosti klijenta na početku ili tokom psihoterapijskih tretmana. Na taj način osigurava se i olakšava uspešan ishod u otklanjanju emocionalnih poremećaja.

Psihoterapija Beograd, dr Radivoje Delić - lečenje emocionalnih poremecaja

Citat:Dok ne osvestiš nesvesno, ono će upravljati tvojim životom i ti češ to nazivati sudbinom“ (K.G.Yung). Lečenje emocionalnih poremećaja i tegoba uz pomoć psihoterapeuta!  Mi na Facebook-u

Kako Vam psihoterapija može pomoći i koje probleme rešava?

Psihoterapija je usmerena na otkrivanje i eliminisanje uzroka emocionalnog poremećaja klijenta. Cilj je trajno otklanjanje emocionalnog poremećaja i trajno rešenje problema.

U našem Centru, terapija se odvija u prijatnom ambijentu u kojem ravnopravno sarađuju klijent i terapeut. Dobar psihoterapeut sa iskustvom pomaže klijentu da shvati suštinu i načine rešavanja problema.

Često se dešava da tokom života dolazimo u situacije u kojima ne možemo sami da rešimo određene probleme i donesemo ispravne odluke.

U takvim situacijama imamo potrebu da sa nekim porazgovaramo, otvorimo dušu, podelimo naše životne dileme… želimo da nas neko sasluša i istinski razume. Ponekad i da dobijemo savet kako sve da što bezbolnije prevazidjemo.

U velikim urbanim sredinama poput Beograda stres je svakodnevna pojava. Izražena socijalna izolovanost često vodi raznim mentalnim poremećajima.

Savet psihoterapeuta može Vam biti od velike koristi, naročito ako su prisutni simptomi anksioznog stanja ili depresije.

Osećanje stalnog unutrašnjeg nemira, strepnje, bezražloznog straha; osećaj da ste i u društvu usamljeni; izražena tuga bez vidljivog razloga; poremećaj sna… Sve su to znaci da Vam je potrebna stručna pomoć terapeuta.

Jedna od efikasnih metoda psihoterapije je kognitivno-bihejvioralna terapija (KBT). Ona se se zasniva na teoriji da su osećanja i ponašanja ljudi odraz njihovih misli i uverenja o događajima koji im se dešavaju, a ne posledica događaja kao takvih.

Jedan od pravaca KBT terapije je racionalno emotivno bihejvioralna terapija (REBT). Ova terapija se u kliničkim ispitivanjima pokazala kao jedna od najefikasnijih. To je aktivna, direktivna tehnika usmerena na brzo i efikasno otklanjanje emocionalnih poremećaja i disfunkcionalnih oblika ponašanja.

Shema terapija pokazuje sve veće interesovanje klijenata zbog efikasnosti i jednostavnosti. REBT, Shema terapija i Hipnoterapija su osnovne tehnike koje koristimo u našem radu.

Psihoterapija Beograd - Zakažite seansu!

Psihoterapija Beograd

Zanima Vas „najbolji psihoterapeut u Beogradu“ za prvi razgovor o Vašem mentalnom zdravlju?
Vaš online upit „Psihoterapija Beograd preporuka“ kaže da tražite terapeuta sa višegodišnjim iskustvom, jer želite da rešite probleme!
Kontaktirajte jednog od najboljih psihoterapeuta u Beogradu da dobijete stručni savet i saznate kako izgleda psihoterapijski proces.

Dobro došli u naš Centar!

Zatražite mišljenje i pomoć iskusnih stručnjaka za mentalno zdravlje: psihoterapeuta, hipnoterapeuta, psihologa i defektologa.

Dr Radivoje Delić psihoterapeut - psihoterapija Beograd

Osnivač Centra dr Radivoje Delić, Psihoterapeut Beograd.

Pozovite:
063 223 363

[email protected]
Napišite poruku!

Najčešća pitanja i odgovori

1) – Kako izgleda i koliko traje psihoterapijska seansa?

Seanse se održavaju u bezbednom i prijatnom ambijentu. Svaka seansa traje 60 minuta. Oko 50 minuta traje terapija, a zatim sumiramo utiske i rezultate terapije.

2) – Koliko dugo moram koristiti psihoterapiju?

To je individualno. Kod osoba sa teškoćama nije moguće unapred odrediti broj potrebnih seansi. Svaki problem je posebna priča.

Praksa kaže da je u većini slučajeva potrebno 10-20 seansi za rešavanje ili ublažavanje prisutnih simptoma (testovi).

3) – Koliko često treba dolaziti na seanse psihoterapije?

Jednom sedmično, a po potrebi i češće. Raspored dolaska dobijate od svog psihoterapeuta posle prve seanse.

4) – Da li radite online psihoterapiju (online terapija)?

Da, samo zakažite termin u radno vreme. Ono što je važno, to je da se online psihoterapija radi putem Skype, Wiber-a i Whatsapp-a.

5) – Šta doneti od dokumentacije na prvu seansu?

Ukoliko ste se obraćali psihijatru, psihologu ili psihoterapeutu za stručnu podršku, donesite dokumentaciju koju imate. Naš tim će je pažljivo pregledati radi uvida u Vaše ranije lečenje.

6) –  Koji su uslovi otkazivanja zakazanog termina?

Razgovor sa terapeutom možete otkazati 24 sata pre zakazanog termina bez nadoknade.

Ako otkažete u danu kada ste zakazani, seansa se plaća u punom iznosu. Otkazivanje vršite na isti način kao i zakazivanje.

Ulaz – Čekaonica – Prijemni deo – Ordinacija – Prostor za radionice i seminare

PSIHOTERAPIJA BEOGRAD

Centar kliničke hipnoze i psihoterapije u Beogradu.

T E L E F O N:
063-223-363