Psihoterapija Beograd

Psihoterapija Beograd preporuka – dr Radivoje Delić psihoterapeut. Hipno-Psiho Centar, Simićeva 16, Senjak.

KONTAKT ✔ Pozovite ili pošaljite poruku!

PSIHOTERAPIJA BEOGRAD – Dr Radivoje Delić, psihoterapeut

Šta je psihoterapija?

Psihoterapija otkriva uzroke emocionalnog poremećaja i otklanja loše emocije. Cilj je oporavak narušenog stanja i povratak zdravih emocija i funkcionalnih oblika ponašanja!

U psihoterapiji je najefikasnije lečenje emocionalnih poremećaja razgovorom klijenta i psihoterapeuta. Lečenje lekovima eliminiše simptome, ali ne i uzroke.

Izuzetak su mentalni poremećaji izazvani neurobiološkim ili biološkim procesima. Lekovi se tada koriste da bismo osigurali i olakšali uspešan ishod psihoterapijskog tretmana.

Psihoterapija Beograd, dr Radivoje Delić - lečenje emocionalnih poremecaja

Citat:Dok ne osvestiš nesvesno, ono će upravljati tvojim životom i ti češ to nazivati sudbinom“ (K.G.Yung). Psihoterapija Beograd – lečenje emocionalnih poremećaja i tegoba! 

Na koji cilj se psihoterapija usmerava?

Psihoterapija je usmerena na otkrivanje i eliminisanje uzroka poremećaja mentalnog zdravlja. Cilj vodi ka trajnom psihoterapijskom rešenju problema!

U našem Centru, psihoterapija se odvija u prijatnom ambijentu u kojem ravnopravno sarađuju klijent i psihoterapeut. Dobar psihoterapeut pomaže klijentu da shvati suštinu problema i načine njihovog rešavanja.

Iz iskustva znamo da tokom života dolazimo u situacije u kojima ne možemo da se snađemo i donesemo ispravnu odluku.

Tada imamo potrebu da sa nekim porazgovaramo, da otvorimo dušu i sa prijateljima podelimo naše životne dileme. Jednostavno želimo da nas neko istinski sasluša i razume.

Taj osećaj je jako raširen u urbanim sredinama poput Beograda. A grad Beograd je samo jedan od resursa ljudskih problema sa emocijama.

Svi smo čuli za fobije, psihoze, depresije, anksioznost, ili opsesivno-kompulsivne neuroze. Savet iskusnog psihoterapeuta može biti od velike koristi, naročito ako su evidentni simptomi anksioznog stanja.

Stalni unutrašnji strah da ste i u najboljem društvu usamljeni, možete da rešite samo odgovarajućom psihoterapijom.

Jedna od njih je kognitivno-bihejvioralna terapija (KBT). Ona se se zasniva na teoriji da su ponašanja i osećanja ljudi odraz njihovih misli, a ne okruženja.

Najpoznatiji pravac KBT terapije je racionalno emotivno bihejvioralna terapija (REBT). Već sam njen naziv govori šta tačno cilja.

Psihoterapija Beograd - seanse

Psihoterapija Beograd

Dobro došli u naš Centar!

Zatražite mišljenje i pomoć iskusnih stručnjaka za mentalno zdravlje: psihoterapeuta, hipnoterapeuta, psihologa i defektologa.

Dr Radivoje Delić psihoterapeut - psihoterapija Beograd

Osnivač Centra dr Radivoje Delić Psihoterapeut Beograd

Kontaktirajte nas

Pozovite:
063 223 363

[email protected]
Napišite poruku!

Najčešća pitanja i odgovori

1) – Kako izgleda i koliko traje psihoterapijska seansa?

Seanse se održavaju u bezbednom i prijatnom ambijentu. Svaka seansa traje 60 minuta. Oko 50 minuta traje terapija, a zatim sumiramo utiske i rezultate terapije.

2) – Koliko dugo moram koristiti psihoterapiju?

To je individualno. Kod osoba sa teškoćama nije moguće unapred odrediti broj potrebnih seansi. Svaki problem je posebna priča.

Praksa kaže da je u većini slučajeva potrebno 10-20 seansi za rešavanje ili ublažavanje prisutnih simptoma (testovi).

3) – Koliko često treba dolaziti na seanse psihoterapije?

Jednom sedmično, a po potrebi i češće. Raspored dolaska dobijate od svog psihoterapeuta posle prve seanse.

Kakav je tok psihoterapijskog rada?

Tok psihoterapijskog rada se razlikuje kada se sprovodi porodična psihoterapija ili psihoterapija parovova.

Proces psihoterapije i trajanje zavisi od toga da li se radi geštalt terapija, analitička, individualna ili grupna psihoterapija.

Isto važi i kada su u pitanju psihoterapija parova, ili terapija za decu, adoloscente ili studente.

Puna svest (svesnost) o sebi i svojoj okolini uspostavlja se uz dužu stručnu podršku, bez obzira da li je pruža porodični psihoterapet ili stručnjak za pomoć parovima i partnerima.

Za psihološko savetovalište, sajber ili e-savetovanje, neophodan je kontakt sa terapeutom i duža edukacija za lični razvoj osobe.

To potvrđuje veliko profesionalno iskustvo u radu sa ljudima kao i dugogodišnje psihološko savetovanje i testiranje.

4) – Da li radite online psihoterapiju (online terapija)?

Da, samo zakažite termin u radno vreme. Ono što je važno, to je da se online psihoterapija radi putem Skype, Wiber-a ili Whatsapp-a.

5) – Šta doneti od dokumentacije na prvu seansu?

Ukoliko ste se obraćali psihijatru, psihologu ili psihoterapeutu za stručnu podršku, donesite dokumentaciju koju imate. Naš tim će je pažljivo pregledati radi uvida u Vaše ranije lečenje.

6) –  Koji su uslovi otkazivanja zakazanog termina?

Razgovor sa terapeutom možete otkazati 24 sata pre zakazanog termina, bez nadoknade.

Ukoliko otkažete u danu kada ste zakazani, seansa se plaća u punom iznosu. Otkazivanje vršite na isti način kao i zakazivanje. 

Kako izabrati dobrog psihoterapeuta?

Zanima Vas „najbolji psihoterapeut u Beogradu“ za prvi razgovor o Vašem psihičkom zdravlju? Vaš on-line upit „Psihoterapija Beograd preporuka“ kaže da tražite terapeuta sa višegodišnjim iskustvom.

Kontakt informacije na našem sajtu će Vam pomoći. Kontaktirajte jednog od najboljih psihoterapeuta u Beogradu gde ćete dobiti stručni savet i saznati kako izgleda psihoterapijski proces za Vas.

S druge strane, taj prvi kontakt može učiniti da se osetite bolje. 

Sadržaj razgovora između Vas i Vašeg psihoterapeuta ostaje profesionalna tajna.

To nije samo zbog individualne i profesionalne etike, već i zbog etičkog načela poverljivosti.

Rešite se problema koji Vas muče. Zakažite seansu ili konsultacije.  Nazovite i saznajte da li Vam je pomoć našeg tima zaista potrebna.

Ulaz – Čekaonica – Prijemni deo – Ordinacija – Prostor za radionice i seminare

PSIHOTERAPIJA BEOGRAD

Centar kliničke hipnoze i psihoterapije

T E L E F O N:
063-223-363