Psihoterapeut Beograd dr Radivoje Delic

Psihoterapija Beograd

Psihoterapija Beograd preporuka – dr Radivoje Delić psihoterapeut. Hipno-Psiho Centar, Simićeva 16, Senjak.

KONTAKT ✔ Pozovite ili pošaljite poruku!

PSIHOTERAPIJA BEOGRAD – Dr Radivoje Delić psihoterapeut.

Šta je to psihoterapija?

Psihoterapija otkriva uzroke emocionalnih poremećaja i otklanja loše emocije i pogrešne oblikw ponašanja. Cilj je oporavak narušenog mentalnog stanja, povratak zdravih emocija i funkcionalnih oblika ponašanja!

Psihoterapija je efikasan način lečenja emocionalnih poremećaja razgovorom klijenta i psihoterapeuta U velikom broju slučajeva, lečenje emocionalnih poremećaja lekovima eliminiše simptome, ali ne i uzroke poremećaja.

Izuzetak su mentalni poremećaji izazvani neurobiološkim ili biološkim procesima. U takvim slučajevima lekovi se preporučuju kao terapija izbora.  Lekove treba primeniti i u slučajevima ekstremne uznemirenosti klijenta na početku ili tokom psihoterapijskih tretmana. Na taj način osigurava se i olakšava uspešan ishod u otklanjanju emocionalnih poremećaja.

Psihoterapija Beograd, dr Radivoje Delić - lečenje emocionalnih poremecaja

Citat:Dok ne osvestiš nesvesno, ono će upravljati tvojim životom i ti češ to nazivati sudbinom“ (K.G.Yung). Psihoterapija Beograd – lečenje emocionalnih poremećaja i tegoba!  Mi na Facebook-u

Kako Vam psihoterapija može pomoći i koje probleme rešava?

Psihoterapija je usmerena na otkrivanje i eliminisanje uzroka emocionalnog poremećaja klijenta. Cilj je trajno otklanjanje emocionalnog poremećaja i trajno rešenje problema.

U našem Centru, psihoterapija se odvija u prijatnom ambijentu u kojem ravnopravno sarađuju klijent i psihoterapeut. Dobar psihoterapeut sa iskustvom pomaže klijentu da shvati suštinu i načine rešavanja problema.

Često se dešava da tokom života dolazimo u situacije u kojima ne možemo sami da rešimo određene probleme i donesemo ispravne odluke.

U takvim situacijama imamo potrebu da sa nekim porazgovaramo, otvorimo dušu, podelimo naše životne dileme… želimo da nas neko sasluša i istinski razume, ponekad i da dobijemo savet kako što bezbolnije da prevazidjemo takve situacije.

U velikim urbanim sredinama poput Beograda stres je svakodnevna pojava. Socijalna izolovanost je veoma izražena što često vodi raznim mentalnim poremećajima tipa anksioznosti, depresija, fobija, zloupotreba alkohola i drugih psihoaktivnih supstanci.

Savet iskusnog psihoterapeuta može Vam biti od velike koristi, naročito ako su prisutni simptomi anksioznog stanja ili depresije.

Osećanje stalnog unutrašnjeg nemira, strepnje, brige, bezražloznog straha; osećaj da ste i u najboljem društvu usamljeni; izraženi osećaj tuge bez vidljivog razloga; poremećaj sna – znaci su da Vam je potrebna psihoterapija.

Jedna od efikasnih metoda psihoterapije je kognitivno-bihejvioralna terapija (KBT). Ona se se zasniva na teoriji da su osećanja i ponašanja ljudi odraz njihovih misli i uverenja o događajima koji im se dešavaju, a ne posledica samih događaja kao takvih.

Jedan od pravaca KBT terapije je racionalno emotivno bihejvioralna terapija (REBT) koja se u kliničkim ispitivanjima pokazala kao jedna od najefikasnijih. Ova aktivna, direktivna tehnika usmerena je na brzo i efikasno otklanjanje emocionalnih poremećaja i disfunkcionalnih oblika ponašanja.

Shema terapija pokazuje sve vece interesovanje klijenata zbog efikasnosti i jednostavnosti. REBT, Shema terapija i Hipnoterapija su osnovne tehnike koje koristimo u našem radu.

Psihoterapija Beograd - Zakažite seansu!

Psihoterapija Beograd

Zanima Vas „najbolji psihoterapeut u Beogradu“ za prvi razgovor o Vašem mentalnom zdravlju?
Vaš online upit „Psihoterapija Beograd preporuka“ kaže da tražite terapeuta sa višegodišnjim iskustvom, jer želite da rešite probleme!
Kontaktirajte jednog od najboljih psihoterapeuta u Beogradu da dobijete stručni savet i saznate kako izgleda psihoterapijski proces.

Dobro došli u naš Centar!

Zatražite mišljenje i pomoć iskusnih stručnjaka za mentalno zdravlje: psihoterapeuta, hipnoterapeuta, psihologa i defektologa.

Dr Radivoje Delić psihoterapeut - psihoterapija Beograd

Osnivač Centra dr Radivoje Delić, Psihoterapeut Beograd.

Pozovite:
063 223 363

[email protected]
Napišite poruku!

Najčešća pitanja i odgovori

1) – Kako izgleda i koliko traje psihoterapijska seansa?

Seanse se održavaju u bezbednom i prijatnom ambijentu. Svaka seansa traje 60 minuta. Oko 50 minuta traje terapija, a zatim sumiramo utiske i rezultate terapije.

2) – Koliko dugo moram koristiti psihoterapiju?

To je individualno. Kod osoba sa teškoćama nije moguće unapred odrediti broj potrebnih seansi. Svaki problem je posebna priča.

Praksa kaže da je u većini slučajeva potrebno 10-20 seansi za rešavanje ili ublažavanje prisutnih simptoma (testovi).

3) – Koliko često treba dolaziti na seanse psihoterapije?

Jednom sedmično, a po potrebi i češće. Raspored dolaska dobijate od svog psihoterapeuta posle prve seanse.

4) – Da li radite online psihoterapiju (online terapija)?

Da, samo zakažite termin u radno vreme. Ono što je važno, to je da se online psihoterapija radi putem Skype, Wiber-a i Whatsapp-a.

5) – Šta doneti od dokumentacije na prvu seansu?

Ukoliko ste se obraćali psihijatru, psihologu ili psihoterapeutu za stručnu podršku, donesite dokumentaciju koju imate. Naš tim će je pažljivo pregledati radi uvida u Vaše ranije lečenje.

6) –  Koji su uslovi otkazivanja zakazanog termina?

Razgovor sa terapeutom možete otkazati 24 sata pre zakazanog termina bez nadoknade.

Ako otkažete u danu kada ste zakazani, seansa se plaća u punom iznosu. Otkazivanje vršite na isti način kao i zakazivanje.

Ulaz – Čekaonica – Prijemni deo – Ordinacija – Prostor za radionice i seminare

PSIHOTERAPIJA BEOGRAD

Centar kliničke hipnoze i psihoterapije u Beogradu.

T E L E F O N:
063-223-363